Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Wist je dat een Italiaanse pizzabakker een pizzaiolo heet? Als BBQ pizzabaker ben je dan geen Italiaanse pizzaiolo maar bak je wel de lekkerste, meest verse en heerlijkste pizza’s. En wist je dat het bakken van pizza op de Kamado BBQ extra gezellig is? Nodig bijvoorbeeld je vrienden, familie en collega’s eens uit!
Het belangrijkste is natuurlijk de BBQ van Kamado. Verder heb je nog een Kamado pizzasteen nodig en tot slot kun je gebruik maken van een pizzaschep of roestvrije stalen spatel. Hierdoor schuif je de pizza gemakkelijk op de pizzasteen.
Voor het bakken van pizza op de Kamado BBQ heeft Kamado een speciale pizzasteen ontwikkeld. De Kamado pizzasteen verdeelt de hitte gelijkmatig en absorbeert overtollig vocht, hierdoor heeft elke pizza een heerlijke knapperige bodem.
Pizza Margherita, Salami, Smoked chicken of toch pizza Veggie? Het is jouw feestje! De lekkerste Kamado pizza begint natuurlijk met pizzadeeg. Er zijn veel mogelijkheden op dit gebied, van een snel pizzadeeg bestaand uit zelfrijzend bakmeel tot lang rijs deeg met gedroogde gist. Smaken verschillen dus dit is een kwestie van uitproberen.
Wanneer het pizzadeeg is bereid, is het tijd voor het beleggen van de Kamado pizza. Je begint vaak met een tomatensaus, maar ook verschillende olijf- en knoflookolies kunnen een goede start zijn. Vaak worden deze gebruikt als basis voor zeevruchten en vis pizza’s. Verder is de combinatie crème fraîche met BBQ saus ook een hele goede aanrader voor een pizza met bijvoorbeeld Smoked chicken. Let er vooral op dat je de pizzabodem niet te dik besmeerd, een dun laagje is genoeg.
Je kunt eindeloos variëren met het beleggen van de Kamado pizza. Laat bijvoorbeeld iedereen zijn of haar eigen pizza beleggen. Zeker kinderen vinden dit erg leuk om te doen. En onze ultieme tip: de schaal die normaal gebruikt wordt voor de kringverjaardag kun je perfect vullen met verse groenten, vleeswaren en vissoorten waarmee je de pizza kan beleggen! Dep ingrediënten die veel vocht bevatten wel eerst goed droog, anders heb je kans op een zompige pizza. Verder is het verstandig om verschillende rauwe ingrediënten vast voor te garen, denk hierbij aan rauw vlees of vis. Ook verschillende seizoensproducten kun je gebruiken. En oja, voor de kaas fans onder ons: experimenteer met verschillende soorten kazen, ook deze kun je perfect presenteren in een snacks of gourmetschaal.
Wanneer de Kamado pizza is belegd bak je deze af op de Kamado pizzasteen. Afhankelijk van de dikte van je pizza stel je de juiste temperatuur in. Strooi wat bloem over de pizzasteen om te controleren of deze al goed warm is. Schuif daarna de pizza met behulp van een pizzaschep of spatel op de steen. Wanneer de pizza op de steen ligt sluit je de deksel van de BBQ.
De meeste pizza’s op de kamado BBQ worden gedurende 3 tot 5 minuten gebakken op een temperatuur van 300 graden. De temperatuur hangt af van de dikte van je pizza. Wanneer je een dunne bodem hebt met daarbij ingrediënten die voorgegaard zijn, is een temperatuur tussen de 250 en 300 graden geschikt. Wanneer je een dikkere bodem hebt, zoals bij een Big American pizza, bak deze dan af op een temperatuur van 200 tot 250 graden. Deze pizza’s hebben vaak wat langer nodig om goed gebakken te worden. Daarbij is een lagere temperatuur aan te raden, zodat de bodem niet verbrand.
Je Kamado pizza is klaar wanneer de bodem bruin begint te kleuren, het deeg gaar is en de kaas is gesmolten. Schuif de pizza vervolgens met aantal snelle korte bewegingen op de schep of de spatel en haal deze van Kamado pizzasteen. Laat de pizza 2 minuutjes afkoelen voordat je deze gaat snijden. Eet smakelijk!