Winkelwagen

  • Toppy
  • Advice
  • Een Yakiniku Shichirin BBQ, wat kan ik er allemaal mee?

Een Yakiniku Shichirin BBQ, wat kan ik er allemaal mee?

Vind je het lekker om culinaire hoogstandjes op tafel te zetten? Door het lezen van deze blog word jij in één handomdraai een echte grillmeester! Met een Yakiniku Shichirin BBQ maak jij de heerlijkste gerechten met de puurste smaken. Maar wat kun je nou eigenlijk allemaal met een Japanse grill, en hoe werkt het? Dat leggen wij jou haarfijn uit. Zo blaas jij binnenkort iedereen omver met jouw creaties!

  1. Wat is een Yakiniku Shichirin BBQ?
  2. Waarom moet je kiezen voor een Japanse grill?
  3. Welke soort houtskool moet je gebruiken op een yakiniku Shichirin BBQ?
  4. Hoe gebruik ik een Yakiniku Shichirin BBQ?
  5. Hoe steek je een Japanse grill aan?
  6. Wat kun je klaarmaken op een Japanse grill?
  7. Hoe onderhoud ik een Yakiniku Shichirin BBQ?

Wat is een Yakiniku Shichirin BBQ?

Het beste uit Japan, zo bij jou op tafel. De Yakiniku Shichirin BBQ is een traditionele Japanse BBQ die al eeuwenlang bestaat. In het Japans betekent 'Yakiniku' geroosterd vlees, en 'Shichirin' verwijst naar de traditionele keramische grill die wordt gebruikt om het vlees op te bakken. Net als bij Kamado’s zorgt de keramiek ervoor dat deze Japanse grill bestand is tegen superhoge temperaturen en dat ‘ie goed tegen een stootje kan. En het mooiste van alles, je neemt de Yakiniku Shichrnin BBQ overal makkelijk mee naartoe. Zet ‘m gewoon midden op tafel en geniet met elkaar van de lekkerste gerechten. Hij wordt niet voor niets ook wel de ‘zomer gourmet’ genoemd. Bij ons vind je twee modellen, een ronde en een rechthoekige. Speciaal gemaakt voor verschillende tafels zodat iedereen er altijd goed bij kan. Er is dus altijd wel een plekje waar deze eyecatcher past.

Yakiniku BBQ

Waarom moet je kiezen voor een Japanse grill?

Wij stellen zelf liever de vraag, waarom niet? Een Yakiniku Shichirin BBQ heeft ontzettend veel voordelen. Deze Japanse grill is dé uitvinding voor iedereen die klaar is met altijd weer een speklapje of een hamburger van de BBQ. Geen flinke lappen vlees meer maar verfijnde gerechten, waarbij de smaak van de ingrediënten centraal staat. Door gebruik te maken van de unieke Binchotan houtskool, bereikt de Yakiniku Shichirin BBQ temperaturen van wel 1200 graden. Hiermee schroei je de ingrediënten mooi aan en krijgt het een smaak die je niet snel op een andere BBQ vindt.

Vlees blijft bijvoorbeeld super mals maar heeft wel die mooie grillsmaak waar we allemaal zo van houden. Trouwens, laat je niet afschrikken door deze hoge temperaturen. Door de twee luchtschuiven zijn deze temperaturen makkelijk te regelen en kan de BBQ gewoon in het midden van de tafel staan. Zo zit je gezellig samen aan tafel en geniet je niet alleen van lekker eten, maar ook van elkaars gezelschap. Veel leuker dan dat er normaal gesproken iemand de hele tijd alleen bij de BBQ staat, toch?

Welke soort houtskool moet je gebruiken op een Yakiniku Shichirin BBQ?

Wij raden aan om bij voorkeur Binchotan houtskool te gebruiken. Deze houtskool is speciaal gemaakt voor de Japanse grill en bereikt temperaturen van ongeveer 1200 graden. Dit zorgt voor een unieke smaak die je bij andere houtskool of briketten niet vindt. ‘Het zwarte goud van Japan', zoals de houtskool genoemd wordt, is van superhoge kwaliteit en brandt ontzettend schoon. Hierdoor heb je geen last van rook of as en gaan je kleren niet stinken. Het enige nadeel van Binchotan houtskool is de prijs. Het wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd, waardoor er een flink prijskaartje aan hangt.

De houtskool die het dichtst bij de prestaties van Binchotan houtskool komt, zijn BBQ Flavour Hexagon Sawdust briketten. In tegenstelling tot Binchotan branden deze briketten tot een temperatuur van 800 graden. Wat natuurlijk nog steeds superheet is. Het voordeel van deze briketten is dat ze goedkoper zijn dan Binchotan en een soortgelijke smaakervaring bieden. Een must-try voor de echte BBQ liefhebber. Normaal houtskool is ook te gebruiken, maar dit raden we niet aan. Vooral omdat de hoge temperaturen dan niet behaald worden. Je krijgt niet de gewenste smaak aan je gerechten. Overigens rookt normaal houtskool ook meer, iets minder geschikt voor op tafel dus.

Hoe gebruik ik een Yakiniku Shichirin BBQ?

Een Japanse grill is heel gebruiksvriendelijk. Door het compacte model berg je ‘m makkelijk op in je schuur of kelderkast. Haal de Yakiniku Shichirin BBQ tevoorschijn, zet ‘m op tafel en laat de kolen heet worden. Zodra de kolen heet zijn, kun je aan de slag gaan. Haal producten van goede kwaliteit in huis en laat iedereen zijn eigen culinaire hoogstandjes maken. Supergezellig en lekker! Na gebruik laat je de houtskool eerst volledig afkoelen. Dit duurt wel even omdat Binchotan houtskool heel erg heet is en lang brandt. Hierna maak je de BBQ makkelijk schoon en berg je ‘m zo weer op. Het kost even tijd, maar het is de moeite meer dan waard!

Hoe steek je een Japanse grill aan?

Gebruik je Binchotan houtskool? Dan raden we aan de Binchopan te gebruiken om de kolen op temperatuur te krijgen. Binchotan houtskool is ontzettend hard en dicht. Hierdoor gaat het heel moeilijk aan. Maar als het aan is, ben je in voor een ware traktatie. Plaats de Binchotan houtskool makkelijk in de Binchopan, leg aanmaakblokjes op de bodem en laat ‘m lekker zijn ding doen. Na ongeveer 15 à 30 minuten zijn de kolen op temperatuur en kun je gaan grillen. Je kunt ook een andere houtskool starter gebruiken, maar dan duurt het een stuk langer voordat de houtskool op temperatuur is. Met een Binchopan ga je voor de full experience!

Wat kun je klaarmaken op een Japanse grill?

Je weet nu dat een Yakiniku Shichirin BBQ ontzettend hoge temperaturen aan kan. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de ingrediënten centraal staat. Een Japanse grill is niet per se bedoeld om grote lappen vlees of ingrediënten die flink gemarineerd zijn te bakken. Met een Yakiniku Shichirin grill maak je juist verfijnde, culinaire gerechten. Dit komt doordat bij hoge temperaturen, een groot stuk vlees of vis niet snel genoeg gaar wordt van binnen. De buitenkant van je ingrediënten verbranden dan en de binnenkant is nog rauw. Vind je het nou superlekker om je ingrediënten te marineren? Niet getreurd. Op een Yakiniku Shichirin BBQ kan dit gewoon. Let alleen goed op met zoete marinades dat ze niet verbranden. Door de hoge temperatuur kan dit snel gaan. En een verbrande marinade, zorgt voor een onaangename smaak. Geniet van de pure smaak van vlees, vis en groenten op een Yakiniku Shichirin grill!

Hoe onderhoud ik een Yakiniku Shichirin BBQ?

Het schoonmaken van je Yakiniku Shichirin BBQ is een fluitje van een cent! De grill bestaat maar uit een aantal onderdelen en is daardoor makkelijk uit elkaar te halen. Vetspetters op de keramische basis veeg je er makkelijk af met een sopje of een vochtige doek. Omdat je producten op hoge temperaturen gaart, blijven ze niet vast plakken. Je grillrooster wordt zo een stuk minder vies. Haal het rooster van de BBQ en maak deze schoon zoals je dit altijd doet. Zo simpel is het!

Nu weet jij precies hoe je aan de slag moet met een Yakiniku Shichirin BBQ. Maak de lekkerste gerechten en creëer de gezelligste sfeer. Smakelijk eten! Of zoals ze in Japan zeggen: ‘Itadakimasu’.

Fiet-review! 28463 klanten hebben al een review achter gelaten!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Iwan, Bemmel

20-11-2024 |

Alles klopt

“Prima product. Snel bezorgd. Dat is wat je wil”

10

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Naast functionele cookies, waardoor de website goed werkt, plaatsen we ook analytische cookies om onze website elke dag weer een beetje beter te maken. Ook plaatsen we persoonlijke cookies zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag kunnen volgen en persoonlijke content kunnen laten zien. Meer weten? Lees hier alles over ons cookiebeleid. Als je onze website helemaal Toppy wilt gebruiken, dan is het nodig dat je onze cookies accepteert. Indien je kiest voor weigeren, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.