Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Geliefd onder barbecueliefhebbers en te vinden in steeds meer tuinen, de kamado barbecue. En dat is niet voor niets. De echte enthousiastelingen hebben hem omarmd en ook de beginnende barbecueër komt steeds vaker uit bij een kamado. Ben jij ook op zoek naar zo’n keramische barbecue? We leggen je het uit wat het is, hoe het werkt en praten je bij over de voordelen.
We beginnen natuurlijk bij het begin. Dat eivormige ding, dat rechtstreeks uit Jurassic Park lijkt te komen, dát is een kamado. Hij komt echter niet uit Jurassic Park, maar uit Japan. Kamado betekent in het Japans letterlijk: oven. Een kamado is vaak gemaakt van keramiek en staat bekend om de precisie in het regelen van temperaturen wat resulteert in geweldige smaken. De vorm helpt de warmte gelijkmatig over het vat te verdelen, waardoor ze ongelooflijk efficiënt zijn bij het langzaam roken of dichtschroeien op hoge temperaturen.
gratis Kamado Joe Cover voor Joe Junior
t.w.v. 41,95
gratis Kamado Joe grill hoes voor Classic Joe
t.w.v. 66,95
In een kamado bbq is een optimale luchtcirculatie aanwezig. Dit komt door zowel de vorm als de gebruikte materialen. Door de luchtcirculatie weerkaatst de hitte optimaal richting het grillrooster, waardoor het eten gelijkmatig gaart.
Een kamado wordt gemaakt van sterk keramiek. Keramiek kan enorm goed tegen hitte en kan de hitte ook goed vasthouden. De warmte trekt in het keramiek en geeft deze ook weer terug. Er gaat weinig warmte verloren en de temperatuur is heel constant. Je kunt er op een lage constante temperatuur mee werken, maar een kamado is ook geschikt om op hoge temperaturen te grillen. Je kunt er dus alle kanten mee op!
Jij bent de baas en kiest daarom zelf op welke temperatuur je gaat barbecueën. Wil je een steak grillen, een simpele hamburger klaarmaken of ga je toch voor een pizza? Het kan allemaal op een kamado. Wil je echt een keer uitpakken? Met low ‘n slow barbecueën laat je grote stukken vlees op een lage temperatuur langdurig garen zodat het sappig en mals blijft. Dit noem je ook indirect grillen. Snel het eten op tafel krijgen? Met hot ‘n fast barbecueën maak je je vlees snel krijg door een hoge temperatuur te gebruiken. Dit doe je door zo veel mogelijk zuurstof bij de kolen te laten.
De deksel van de kamado sluit rondom af. Op de rand is een laag met isolerend materiaal aangebracht wat we de gasket noemen. Bij de duurdere modellen is hieraan vaak meer aandacht geschonken, zodat er geen warmte en rook de barbecue kunnen verlaten. Doordat de rook rondgaat in je barbecue krijgen je gerechten ook die heerlijke kamado rooksmaak. Sommige modellen zijn ook voorzien van een speciale clip om de barbecue echt te vergrendelen.
Een kamado heeft veel functionele voordelen. Maar daarnaast is een ei barbecue ook een mooi aanzicht in je achtertuin. Iedereen wilt zijn tuintje in de spotlights zetten. Met een kamado barbecue zorg je voor een extra speciale tuin. Een tuin om trots op te zijn.
gratis Kamado Joe grill hoes voor Classic Joe
t.w.v. 66,95
Met de schuiven aan boven en onderkant zorg je voor een perfecte temperatuurbeheersing.
Je kamado barbecue kan de temperatuur ook extra lang stabiel houden. Ideaal als je wat meer tijd uit wil trekken voor een heerlijk gerecht.
Door de kamado goed af te sluiten blijft de rook en alle heerlijke smaken binnen de barbecue. Je proeft dus écht het verschil.
Er zijn enorm veel mogelijkheden met een kamado. Rook je gerechten, maak een pizza klaar, bereid een rollade of ga lekker stoven. Dit is slechts een kleine greep van wat je allemaal met je kamado kan.
De grotere kamado’s hebben een deelbaar rooster. Daarop kun je met twee verschillende temperaturen tegelijkertijd barbecueën. Zo zet je jouw gasten de lekkerste gerechten voor.
Om al die bereidingen mogelijk te maken hebben de fabrikanten goed nagedacht over alle kamado accessoires. Zo kun je lekker experimenteren en uitproberen. Dat wordt smullen!
Het keramische materiaal geeft je barbecue echt een prachtige uitstraling. Ook zijn ze er in vele kleuren, waardoor je makkelijk kiest wat je nou echt het mooiste vindt.
Op een bloedhete dag de barbecue aansteken? Dat is niet waar je een kamado voor koopt. Daar beleef je het hele jaar plezier van. Maak er bijvoorbeeld het kerstdiner op klaar of nodig je vrienden uit in de vrieskou voor jouw winterbarbecue. Heerlijk toch?
Dit geldt uiteraard niet als je je kamado dagelijks aansteekt… Maar door de goede isolatie gaat er weinig warmte verloren en benut je dus je houtskool optimaal. Zeker voor gerechten met een lange bereiding is dit ideaal.
Een kamado vergt niet meer onderhoud dan een gewone houtskool barbecue. Zorg dat je het grillrooster goed schoonhoudt, verwijder as- en etensresten, dan hoeft er verder niet veel te gebeuren.