Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Kunnen we jou wel warm maken voor een lekker mals kippetje van de barbecue? Dan is dit écht iets voor jou. Het lekkerste en beste recept voor een kippetje van de barbecue is supersimpel. Het enige wat je nodig hebt, is een kip (duh!), een blikje bier en een goed werkende BBQ natuurlijk!
De laatste jaren is de ‘Beer Can Chicken’ op de barbecue superpopulair geworden. Ook wel bekend als ‘bierblik kip’ of ‘kip op een blik’. Het klinkt misschien een beetje als een gerecht voor mannen, maar niets is minder waar! Iedereen geniet van dit sappige kippetje, zelfs de kids. Het bier in het blik verdampt niet tijdens het garen, dus de kip blijft helemaal bier- en alcoholvrij! Je proeft dus geen biersmaak tijdens het eten, maar je bereidt wel een heerlijk mals kippetje. Het bierblikje is bedoeld als standaard voor het rechtop staan van de kip. Hierdoor loopt het vet van de kip langzaam naar beneden. Met een knapperig velletje als resultaat. Daar loopt het bier eehh.. water je van in de mond!
Het beer can chicken gerecht is dus een echte must om uit te proberen op jouw Kamado bbq. Een kip op de barbecue bereiden neemt vaak best veel ruimte in beslag. Het leuke aan deze manier van het kippetje bereiden is dat ‘ie rechtop in je BBQ staat. En daardoor minder ruimte in beslag neemt. Zo is er bij de grotere modellen nog genoeg plek naast om andere soorten vlees, vis of groente te bereiden. Met een chicken sitter maak je het jezelf nóg makkelijker. Het grote voordeel hiervan is dat je groenten en aardappeltjes tegelijkertijd met je kip bereidt. Zo is jouw complete maaltijd in één keer klaar! Zorg er wel voor dat ‘ie niet te hoog op de barbecue staat. Het zou zonde zijn als het topje van je kip verbrand en het andere deel niet gaar is.
Naast dat de Beer Can Chicken er grappig uitziet, is ‘ie zó mals dat je nooit meer anders wilt! Als het kippetje lekker van binnen én buiten gekruid is, breng je de barbecue op de juiste temperatuur. De perfecte Beer Can Chicken temperatuur ligt tussen de 160 en 180 graden. Aan jou de taak om te zorgen dat de temperatuur van de BBQ gelijk blijft. Dus check regelmatig of je barbecue nog heet genoeg is. Jouw kippetje is klaar na ongeveer 90 minuten. Wil je er 100% zeker van zijn dat jouw beercan chicken van de bbq perfect is? Dan is een barbecue accessoire zoals een kernthermometer ideaal voor jou. Als je deze in het vlees gedeelte van de kip steekt weet je precies wanneer ‘ie de 76 graden aantikt. In dat geval is jouw kippetje klaar, smullen maar!
Welk biertje je gebruikt voor de Beercan Chicken maakt niet zoveel uit. De smaak proef je toch niet terug tijdens het garen van de kip op de BBQ. Wat natuurlijk wel belangrijk is, en een beetje logisch, is dat het bier in een blik zit en niet in een flesje. Anders is het geen ‘Beercan Chicken’ meer. Daarnaast is het wel zo handig als het blikje in de kip past. De kip moet namelijk rechtop in de barbecue staan en daarom is een bescheiden blikje vaak beter dan een groot halve liter blik. Zo staat het kippetje lekker te chillen eehh.. grillen op de barbecue! Het drinken van een biertje tijdens het bereiden, garen of eten van het kippetje kunnen we je natuurlijk sowieso aanraden! Wat soms gedaan wordt is een klein scheutje bier over het kippetje heen gieten, na het garen. Voor die échte finishing touch!
Je bent vast al stiekem jouw volgende barbecue in je hoofd aan het plannen. Dat snappen wij heel goed! We wensen je alvast heel veel plezier met het uitproberen van dit leuke en lekkere recept. Smakelijk eten én drinken!