Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Wie zegt dat je naar Italië moet voor de lekkerste pizza heeft het goed fout! De allerlekkerste pizza’s komen natuurlijk uit jouw eigen pizzaoven voor buiten! Lekker in je eigen achtertuin kokkerellen. Een heerlijk knapperige korst en slierten gesmolten kaas. Loopt het water jou ook al in de mond? Wij helpen je een handje op weg bij het kiezen van de beste pizzaoven!
Om zo’n heerlijke verse pizza af te bakken in de buitenlucht heb je natuurlijk wat hulpmiddelen nodig. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de pizzaoven. Maar er zijn zoveel verschillende soorten, dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je een vuurschaal barbecue of kamado, dan gebruik je meestal een pizzasteen. Maar bij een losse pizzaoven heb je weer andere benodigdheden nodig. Wat de kenmerken van de verschillende soorten pizzaovens zijn, leggen we je haarfijn uit!
De allerbeste pizza’s maak je met hoge temperaturen. De meeste pizzaovens voor in de tuin bereiken temperaturen tot wel 300 à 400 °C. Hiermee is jouw pizza binnen 1 à 2 minuten gaar en heeft ‘ie een lekkere krokante bodem! Een tip wanneer je zelf pizza’s gaat bakken; maak de pizzabodem niet te dik. Dan heb je de kans dat de bovenkant verbrandt en de bodem niet gaar is.
We vertelden net dat er een verschillende type pizzaovens zijn. Maar welke is nou het beste? Net zoals met veel kookmateriaal hangt dit af van jouw wensen. Om jou de juiste keuze te laten maken is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe elke pizzaoven werkt. Hieronder nemen we alles met je door. Zo weet jij precies wat de voor- en nadelen van ieder soort pizzaoven zijn!
Met een pizzaoven op gas ben je vliegensvlug met bakken. Deze pizzaovens hebben namelijk een snelle ontsteking van de vlam. Hierdoor gaar je dus heel snel jouw pizza. Om met een pizzaoven op gas een pizza klaar te maken, zet je gewoon de oven aan en verwarm je ‘m voor. Plaats je jouw pizzaoven in de buitenkeuken? Dan is het fijn dat je een pizzaoven ook kan aansluiten op de aardgasleiding!
Zoek jij graag het gemak op? Dan is een elektrische pizzaoven echt iets voor jou! Je steekt simpelweg alleen de stekker in het stopcontact, belegt jouw pizza (Tip: wil je het helemaal makkelijk maken? Er zijn ook lekkere kant-en-klare pizzabodems) en legt ‘m in de pizzaoven. Binnen 60 à 90 seconden leg jij een heerlijke pizza op tafel!
Klaar om het op de échte Italiaanse manier te doen? Dan raden wij de houtgestookte pizzaoven aan. Maar hoe werkt ‘ie dan precies? In een pizzaoven op hout wordt er aan de ene kant vuur gestookt, waarna de warmte naar het rookkanaal aan de andere kant trekt. Zo wordt jouw pizza gelijkmatig gaar terwijl hij niet aanbrandt! Doordat er hout wordt gebruikt tijdens het verwarmen van jouw pizza, ontstaat die traditionele pizzasmaak waar veel pizzafanaten het over hebben. Naast de rook van het hout komen er geen andere rooksmaken in aanraking met jouw pizza. En dat is nou net wat je wilt!
Met een pizzaoven op pellets krijg je net als bij hout de authentieke smaak aan je pizza. Deze houtpellets bestaan uit korrels die gemaakt zijn van geperst hout. De voordelen van houtpellets? Ze ontbranden heel snel, laten weinig as achter en branden efficiënt. De pizzaoven blijft goed op temperatuur wanneer je de houtpellets ieder half uur aanvult. Door het ontwerp van een pizzaoven op pellets wordt het vuur van achter in de oven naar voren getrokken. Zo komt de warmte overal en bak je jouw pizza razendsnel.
Beschik je over een vuurschaal of kamado en wil je wel pizza’s bakken zonder dat je een losse pizzaoven aan moet schaffen? Dan zijn daar verschillende oplossingen voor! Zo zijn er pizzastenen die je op het rooster van je barbecue legt. Deze pizzasteen wordt heet en zorgt ervoor dat de pizza gaar wordt. Bij een vuurschaal zijn er speciale ovens die je boven het vuur plaatst. De hitte van de vuurschaal verwarmt deze oven zodat jij ook op een vuurschaal de lekkerste pizza’s bakt!
Om jouw pizza bak skills naar een nog hoger niveau te tillen heb je ook de juiste accessoires nodig. Zo leg je met een pizzaschep de pizza heel makkelijk in de oven en schuif je ‘m daarna zo op tafel! Maak van jezelf een echte Italiaanse pizzabakker met een speciale pizzasnijder. Zo is elke pizza altijd verdeeld in evengrote stukken zodat iedereen kan smullen van jouw heerlijke creaties!
Heb jij al trek gekregen in een heerlijke pizza uit jouw eigen pizzaoven voor buiten? Doe inspiratie op bij onze blog over het maken van een pizza op de Kamado of een pizza op de OFYR. En snuffel eens rond tussen al onze pizzaovens. Smakelijk!